Υποψήφιος Δήμαρχος

Βιογραφικό Δημάρχου

 

O Θανάσης Ζούτσος γεννήθηκε το 1959 στη Δρυμώνα Ροβιών της Εύβοιας. Απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Αθήνας άσκησε από τα πρώιμα φοιτητικά χρόνια έντονη πολιτική και κοινωνική δράση συμμετέχοντας στο φοιτητικό κίνημα. Είναι δικηγόρος παρ Αρείω Πάγω και ασκεί μαχόμενη δικηγορία από το 1984. Στον Γέρακα κατοικεί από το 1994, χρονιά από την οποία εκλέγεται συνεχώς Δημοτικός Σύμβουλος. Συμμετείχε σε διάφορες επιτροπές του Δήμου από το 1995 ως το 1998, ενώ από το 1999 ως το 2004 άσκησε τα καθήκοντα του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου. Τη διετία 2005-2006 διετέλεσε Αντιδήμαρχος Γέρακα. Στις εκλογές του 2006 εκλέχθηκε για πρώτη φορά Δήμαρχος Γέρακα. Στις εκλογές του 2010 ηγήθηκε του Συνδυασμού «ΑΝΘΟΥΣΑ – ΓΕΡΑΚΑΣ – ΠΑΛΛΗΝΗ μια πόλη για όλους» και εκλέχθηκε για πρώτη φορά Δήμαρχος του νέου ενιαίου Δήμου Παλλήνης.

Ο Θανάσης Ζούτσος υπηρετεί τον αυτοδιοικητικό θεσμό. Διατέλεσε αιρετό μέλος του Δ.Σ της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Αττικής (ΤΕΔΚΝΑ) και από το 2011 έως το 2014 αιρετό μέλος του Δ.Σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ).  Από το 2014 έως σήμερα είναι μέλος του Δ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).Πρωταγωνίστησε από την πρώτη στιγμή στις διαβουλεύσεις για τα θεσμικά ζητήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και οι παρατηρήσεις του στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και την ΠΕΔΑ, συνέβαλαν αποφασιστικά στη διαμόρφωση των θέσεων του αυτοδιοικητικού κινήματος.

Σε μια περίοδο, όπου λόγω της οικονομικής κρίσης, η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει μειωμένους πόρους  σταθερά εξασφαλίζει χρηματοδοτήσεις δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ για έργα υποδομών και δράσεις στους τομείς της κοινωνικής πολιτικής, του περιβάλλοντος, του αθλητισμού και πολιτισμού με ουσιαστικές παρεμβάσεις σε όλες τις πτυχές της καθημερινής ζωής των κατοίκων του νέου Δήμου Παλλήνης.