Μήνυμα Δημάρχου

Αγαπητές φίλες και συμπολίτισσες,

αγαπητοί φίλοι και συμπολίτες του δήμου μας,

Το 2011 ξεκινήσαμε μαζί, ενώνοντας τις δυνάμεις μας, για να δημιουργήσουμε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη.  Βρεθήκαμε αντιμέτωποι με τις τραγικές οικονομικές συνθήκες, τις δυσλειτουργίες που επέφερε ο Καλλικράτης και την ανάγκη για ενοποίηση των υπηρεσιών τριών διαφορετικών ΟΤΑ, την έλλειψη βασικών υποδομών, την τεράστια έκταση των εκτός σχεδίου περιοχών, την έλλειψη σχολείων και βρεφονηπιακών σταθμών που επέφερε η ραγδαία αύξηση του πληθυσμού αλλά και την διαφορετικότητα των προοπτικών αλλά και των αναγκών της Ανθούσας, του Γέρακα και της Παλλήνης.

Μπροστά σε αυτά τα προβλήματα, τολμήσαμε να οραματιστούμε και να σχεδιάσουμε μαζί, μια καλύτερη πόλη.

Μια πόλη καλύτερη μέσα από τον εκσυγχρονισμό των παρεχόμενων υπηρεσιών, τον χωροταξικό σχεδιασμό, το περιβάλλον, την κατασκευή έργων υποδομής αναγκαίων για την αναβάθμιση και τη διασφάλιση ποιότητας ζωής υψηλού επιπέδου για όλους.

Μια πόλη καλύτερη μέσα από την δημιουργία ενός δικτύου κοινωνικής ασφαλείας με σκοπό να προστατέψουμε τους αδύναμους,  να δώσουμε έμφαση στις δομές για τα παιδιά και την Τρίτη ηλικία, να υλοποιήσουμε τις υποδομές και τα προγράμματα που θα δώσουν νέα πνοή στον πολιτισμό, στον αθλητισμό, στο περιβάλλον.

Μια πόλη καλύτερη μέσα από την δημόσια διαβούλευση με τους ίδιους τους κατοίκους κάθε γειτονιάς, την αξιολόγηση των προβλημάτων τους, την ιεράρχηση των αναγκών και την στοχευμένη παρέμβαση με έργα ουσίας που συντελούν στην ισόρροπη ανάπτυξη. 

Με γνώση, εμπειρία και αποτελεσματικότητα υλοποιήσαμε και συνεχίζουμε ένα πολύπλευρο έργο που αγγίζει όλες τις ανάγκες της πόλης και της τοπικής κοινωνίας.  Με χρηστή και ορθολογική διαχείριση, εξοφλήσαμε τα χρέη που παραλάβαμε και δημιουργήσαμε ξανά ένα δήμο οικονομικά εύρωστο και ικανό να παρέχει τα εχέγγυα για μια συνεχιζόμενη αναπτυξιακή πορεία. Εξασφαλίζοντας χρηματοδοτήσεις δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ για τα μεγάλα έργα, καταφέραμε να μην επιβαρύνουμε τους κατοίκους, ενώ ταυτόχρονα δεν ξεχάσαμε την καθημερινότητα σε όλες τις πτυχές και εκφάνσεις της καθημερινής ζωής των πολιτών. Το σχέδιο πόλης προχωρά με γοργούς ρυθμούς και ήδη ολοκληρώνεται σε επτά πολεοδομικές ενότητες, έξι νέα σχολεία και τρείς νέοι βρεφονηπιακοί σταθμοί κατασκευάστηκαν στην τρέχουσα δημοτική περίοδο, το μεγάλο έργο της αποχέτευσης δημοπρατήθηκε και εντός λίγων μηνών ξεκινάει η κατασκευή του, η πόλη μας είναι πλήρως προστατευμένη από πλημμυρικά φαινόμενα και είναι ο πρώτος δήμος της Ανατολικής Αττικής που απέκτησε δίκτυο φυσικού αερίου.

Το διακύβευμα αυτών των εκλογών είναι η πόλη μας, το σπίτι μας, ένα ανθρώπινο μέλλον για τα παιδιά μας. Η αποχή και η αποστασιοποίηση, η ψήφος αντίδρασης ή άρνησης ωφελεί αυτούς ακριβώς που ευθύνονται για την σημερινή κατάντια της χώρας μας και της κοινωνίας μας. Θέλουμε τους πολίτες συμμέτοχους σε μια δημιουργική πορεία με αφετηρία και τερματισμό τον ίδιο τον πολίτη.

Η πόλη μας δεν μπορεί να αλλάξει από κάποιους για εμάς, αλλά μόνο με εμάς, με την συμμετοχή όλων μας. Η ανάδειξη των μεγάλων αλλά και των καθημερινών μικρών προβλημάτων είναι συλλογική δουλειά και η επίλυσή τους το ίδιο.

Υλοποιούμε τις δεσμεύσεις μας με στρατηγική, με ιεράρχηση των αναγκών, αξιοποιώντας σωστά τους πόρους που διαθέτουμε και καθημερινά παραδίδουμε τα αποτελέσματα ολοκληρωμένων παρεμβάσεων στους πολίτες.

 Ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία και ήδη έχουμε αρχίσει να γευόμαστε τους καρπούς των κόπων μας. Μία πόλη όπου η ανάπτυξη εκφράζεται σε όλες τις πτυχές της καθημερινής ζωής του πολίτη και όχι μόνο σε μεγαλόσχημες και ανεκπλήρωτες, επί χρόνια, υποσχέσεις. Tην πόλη που μας αξίζει, μια πόλη ανθρώπινη, μια πόλη που με περηφάνια θα παραδώσουμε στα παιδιά μας

Στις 26 Μαΐου συνεχίζουμε μαζί ….. για μια ακόμη καλύτερη πόλη.

Θανάσης Ζούτσος

Δήμαρχος Παλλήνης

Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης “Ανθούσα – Γέρακας – Παλλήνη, μια πόλη για όλους”

Περισσότερα: Πρόγραμμα 2019-2023